Skiby

Adnan Jakupovic: na Euroviziju bih isao sa sevdalinkom!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page


Donedavno naša zemlja imala je jednog slavuja – Harija Varešanovića. Mnogi su pokušavali vinuti se tamo gdje je naš Hari, ali nikome do Adnanu Jakupoviću to nije pošlo za rukom. I, konačno da ima neko ko će Hariju praviti društvo.

Adnan posjeduje glas na koji niko ne može ostati imun, kojeg kada čuješ naprosto ostaješ bez daha i sve druga čula osim sluha, jednostavno, zamru.

Svoju slavu stekao je u Hayatovom projektu „Zvijezda možeš biti Ti”. Već tri godine uspješno radi samo s jednim albumom, mada ovih dana radi na izdavanju novog. Ne žuri mu se, jer mu je u cilju da ima kvalitetan album, pa makar na njega čekao još tri godine.
Ovih dana izaći se singl koji će i najaviti njegov željno iščekivani album. Riječ je o meraklijskoj pjesmi, koja će se, sigurni smo, svidjeti njegovim brojnim fanovima. Radile su je mlade i sve uspješnije u svom poslu Lejla Adilović Terović i Mensura Bajraktarević, a pjesma će biti popraćena spotom.

Iako ima najjači glas na našoj estradi, Adnan nikada nije razmišljao o evrovizijskim reflektorima. Međutim, kada smo ga mi „natjerali” na to, pristao bi ali ima i svoje uslove.

– O tome nikada nisam razmišljao. Ne vidim se jer radim nešto što se ne uklapa u tu priču. I mislim da se nikada ne bih mogao prilagoditi tim svjetskim, odnosno evropskim trendovima i muzici koju oni pjevaju. Ali, ako bi mi prestali izmišljati toplu vodu i kopirati neke druge, već odlučili predstaviti BiH i bosansku pjesmu, ne mora to biti sevdalinka, već nešto slično što će na neki način nas okarakterisati, možda bih i pristao – kazao je iskreno Adnan Jakupović.

Momak zlatnog glasa kao dječak sanjao je o nečemu drugom. Sa svojim vršnjacima gledao bi glavne face u Mostaru, vozaju dobre motore i vodaju još bolje djevojke. I oni su maštali da će jednoga dana kupiti motor a oko njega lijepe žene koje će se samo smjenjivati na njegovoj makini. No, ništa od snova. Motor je tu…ali žena nema. Ne da on nije poželjan, jeste itekako, ali njegovi snovi više nisu isti. Ljubav prema motoru je nadjačala želju te vrste…i nikada na vožnju s njim ne ide nijedna ženska. Pa čak ni njegova djevojka s kojom je u vezi više od godinu dana. I sada planira prodati svog ljubimca…Iako mu se, kaže, teško razdvojiti od njega.

A motor mu dobro „stoji”. Čak je i tijelo prilagodio tom življu i išarao ga. Posjeduje tri tetovaže. Toliko ih i vidimo, a vjerovat ćemo mu na riječi. I, sigurno da nema skrivenih, jer neko nepisano pravilo je da samo žene imaju „sliku” na nekom „tajnom” mjestu, do kojeg mogu samo neki doći.

Od tri tetovaže, samo jedna ima značenje – i to ona koja krije slovo „S”. Ako je i bila neka djevojka u njegovom životu koja u inicijalu ima baš ovo slovo, nek se ne raduje previše. Ovo je prvo slovo njegove majke Samije.

Sve o Svdisanju

Sevdisanje.com je muzicka web stranica koja je namijenjena za sve ljubitelje stare dobre muzike.
U vecini obradjujemo Sevdah i stare dobre hitove.
Budite uz nas jer smo i mi uz vas 24 sata cijele godine!!
Sevdisanje.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.