Skiby

ISKO JAKUPOVIĆ – Šmeker sa Vrbasa predstavlja svoj prvi album!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

iskoHayat Production Vam predstavlja novi izdavački poduhvat “Sve što smo rekli“ perspektivnog pjevača Ime Jakupovića.

Album ukrašen sa 9 prekrasnih pjesama idealano je osvježenje za nastupajuće praznike.

Iskov snažan glas, jaka energija i emotivnost u kombinaciji sa vrhunskim muzičarima bogatog iskustva koji se autorski potpisuju na albumu, čine dobitnu kombinaciju koja svakim danom broji sve više obožavatelja.

iskoo

– “Napravili smo jedan lijep, topao album, pristupačan svakoj generaciji . Vjerujem da će se jako puno ljudi naći u ovim pjesmama, jer tekstovi su puni poruka o smislu našeg života, a smisao života je svakako ljubav.“ rekao nam je Isko Jakupović.

Isko se aktivnim pjevanjem bavi petnaestak godina, a njegov glavni adut na prezasićenom muzičkom tržištu je jedinstvena boja glasa čija kvaliteta samo čeka da bude priznata od strane medija, publike i struke.

Isko Jakupovic2Album je sniman u studiju „Tempo“ u Sarajevu , kod muzičkih producenata Almira Ajanovića i Damira Bečića koji su većinski autori teksta, muzike i aranžmana na albumu.

Isko Jakupovic rođen 1961. godine u Banja Luci. Već u osnovnoj školi pokazuje interesovanje ka muzici.

 

Učestvovao je na mnogim festivalima sa vrlo zapaženim uspjesima. Profesionalno se počinje baviti muzikom 1984. godine kada osniva grupu “SLAP“. Sve do 1993. godine živi u Banja Luci odakle ga sudbina vodi za Švedsku, a 1997. godine seli u USA , gdje i danas živi. Ponovo se vraća u muzičke vode kao solista u grupi “Žute dunje“ Hamilton (Canada), čiji je i danas član. U ljeto 2011. ulazi u studio “TEMPO“, gdje i završava svoj prvi album “Sve što smo rekli“.

Pored Almira Ajanovića,Damira Bečića ,Fahrudina Pecikoze na albumu su učestvovala sva provjerena elitna imena muzičara Bosne i Hercegovine .

 

ekskluziva.ba