Skiby

EMIR BAŠIĆ – banjalučki ponos!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

EMIR BASIĆ , banjalučki pjevač koji je ostao vjeran i dosljedan gradu na Vrbasu nedavno je objavio novi CD kao retrospektivu svojih dosadašnjih (mladalačkih) pjesama. CD nosi naziv “Sjećanja /1973 – 1985” i na njemu se nalaze radovi koji su do sada bili objavljivani na tri singla.Naravno tu se posebno istiće i izdvaja pjesma “Zelena rijeka”, kao svojevrsna mladalačka himna svih Banjalučana (ponajviše razasutih diljem svijeta) i onih nekadašnjih posjetilaca igranki u Domu kulture i diska u Čajavecu s kraja 60. ili početkom 70. godina.
Osim Zelene rijeke, na CD su jos Emirovi raniji hitovi, poput “Zašto kriješ suze”, “U noći dok dok srce mi plače”, “Teško je živjeti” ili stari dobri hit sarajevske grupe COD i njihov “Deni”.
Iz ovih pjesama vidi se da su velikani bivse YU muzičke scene, kompozitori Zrinko Tutić (Banjalučanin) i Djordje Novković uvidjeli podavno osebujne muzičke kvalitete Emira Bašića.
Danas je Emir muzički urednik na Nezavisnoj TV u Banja Luci i sprema novi CD. Ovaj stari, ali u novom ruhu, retrospektivni, ili vam antologijski (bar za Banjalučane) CD mozete nabaviti pozivoma na tel: + 387 51 214 328.

                                                           Emir Basic 1         Emir Basic